Boxdin
Vannin.com logo
We host with and recommend Your-Site.Com - This site works best with FireFox - this site is powered by UBBCentral



Site Navigation


Advertisements
Recent Posts
What Did You do To your Van Today?
by ignitionlive
Yesterday at 10:00 PM
Meltdown After The Thaw 2--Frat Party April 25-27 2014-Gratz, PA
by kawrider
Yesterday at 09:14 PM
My dodge van project.
by kawrider
Yesterday at 08:45 PM
Meet big Bertha!
by ignitionlive
Yesterday at 08:39 PM
But Dad I wanted a van !
by pirate
Yesterday at 08:36 PM
New to site- 89 vandura
by jules73
Yesterday at 06:21 PM
Van Jam 38 SUPER HERO Truck-in Friendship, IN April 25-27 2014
by pirate
Yesterday at 05:14 PM
New member from Knoxville, TN
by lukester
Yesterday at 02:47 PM
Jokes Thread
by DrBob
Yesterday at 01:15 PM
newbie from Tennessee
by Captain_E
Yesterday at 08:12 AM
Featured Links



Cluster Map
Locations of visitors to this page
Page 1 of 4 1 2 3 4 >
Topic Options
Rate This Topic
#539318 - February 13th 2012 8:48 pm Skipping
DrBob Offline
veteran

Registered: October 29th 2009 1:21 pm
Posts: 2879
Loc: Stephentown NY
My 90 5.2 has started skipping off and on, more on today. Started skipping in idle today. curse Everything was new in the ignition last Sept. only @ 2000 miles since.
As soon as decent weather I'll pull the dog house. Hopefully tomorrow.
_________________________
I don't mind Coming to work,
but that 8hr wait to go home is a bitch.
No matter how little I do,
I always feel I could do less.
"The only thing wrong with a perfect drive to work is that you
end up at work."
1990 Dodge B150

Top
#539362 - February 14th 2012 1:36 am Re: Skipping [Re: DrBob]
wrcsixeight Offline
veteran

Registered: April 30th 2010 8:57 pm
Posts: 1868
Loc: San Diego
Double Check battery cables and battery to engine/frame grounds.

Then look at the hall effect sensor/ distributor pick up under the rotor. This particular replacement part has issues with reliability sending the owner on a wild goose chase until they come back to it.

I have an Elchin from Napa that is still working 6 years later.


Also make sure all the connectors at the engine computer are tight, and not growing any white or green corrosion

Top
#539370 - February 14th 2012 4:30 am Re: Skipping [Re: DrBob]
Alikazam Offline
old hand

Registered: September 14th 2009 8:07 pm
Posts: 847
Loc: Oregon, USA
I believe you are referring to "missing" as in missing an ignition cycle on a cylinder here and there right? Make sure all your plug wires and rotor and cap all look to be in good shape. Moisture in any of that area can cause problems! smile My van wouldn't even fire once, just dried out the inside of the cap (found some moisture) and fired up like a champ and ran smooth as silk. Good luck!
_________________________
1972 Dodge Van "Tigerlilly" - Blazing Copper/Sandstone Metallic - 3850 lbs empty
13.47 @ 97.53 mph N/A - 11.94 @ 113.33 mph N2O - old 360/727 + Nitrous (N2O)combo
Viper V10 + 4L80E conversion in progress...

2009 Dodge Challenger SRT8 "Leelu" - TorRed - 6.1L Hemi/6 speed - Vortech V3 8psi - 500+ whp - 4250 lbs empty
12.307 @ 113.36 mph - best so far & 23+ mpg on the freeway


Top
#539420 - February 14th 2012 10:39 am Re: Skipping [Re: DrBob]
DrBob Offline
veteran

Registered: October 29th 2009 1:21 pm
Posts: 2879
Loc: Stephentown NY
I think I found the Problem.
Opened the hood to check fluids and looked in side and am seeing a mouse nest on top of motor. will find out this after noon when it warms up.
Not the first time this has happened. they ate through the wiring on my Transport Burning the inside. Have found them in the air filter before, that's what I'm figuring now.

this is what I found





Seams to be running smooth now, I'll find out next time I go out.


Edited by DrBob (February 14th 2012 1:34 pm)
_________________________
I don't mind Coming to work,
but that 8hr wait to go home is a bitch.
No matter how little I do,
I always feel I could do less.
"The only thing wrong with a perfect drive to work is that you
end up at work."
1990 Dodge B150

Top
#539606 - February 14th 2012 6:39 pm Re: Skipping [Re: DrBob]
al55 Offline
pooh-bah

Registered: November 01st 2011 4:11 pm
Posts: 3644
Loc: Grand Bay NB
hey DrBOB I bought some mouse traps today need any? : smile

Top
#539853 - February 15th 2012 11:11 am Re: Skipping [Re: DrBob]
DrBob Offline
veteran

Registered: October 29th 2009 1:21 pm
Posts: 2879
Loc: Stephentown NY
Thought I had it but started missing again after it warmed up.
Will pull the doghouse again this afternoon when it warms up.
_________________________
I don't mind Coming to work,
but that 8hr wait to go home is a bitch.
No matter how little I do,
I always feel I could do less.
"The only thing wrong with a perfect drive to work is that you
end up at work."
1990 Dodge B150

Top
#539901 - February 15th 2012 1:20 pm Re: Skipping [Re: DrBob]
DrBob Offline
veteran

Registered: October 29th 2009 1:21 pm
Posts: 2879
Loc: Stephentown NY
Ok did some testing and checking. could not find the cause of the missing till I pulled the air filter {NEW}. Now it seems to run ok.
I'll find out tomorrow when I go to store {beer run}. Any other Ideas?
Tuned up less thane 5000 miles. Dis cap & rotor look new.
_________________________
I don't mind Coming to work,
but that 8hr wait to go home is a bitch.
No matter how little I do,
I always feel I could do less.
"The only thing wrong with a perfect drive to work is that you
end up at work."
1990 Dodge B150

Top
#539935 - February 15th 2012 2:42 pm Re: Skipping [Re: DrBob]
NateNCBV Offline

Administrator

Registered: August 23rd 2005 12:00 pm
Posts: 20415
Loc: Brooklyn Park, Maryland, USA
Check the air intake hose and make sure there isn't a nest in there.
_________________________
Nate Breece (Nate the skate)
2%
North Chesapeake Bay Vans
A-100 Van Association
Honorary Canadian(You Hoser!)
--------------
1994 Dodge B250 Elk Conversion (5.2L/A518)
1985 Dodge B150 "Burnin' Desire" (5.2L/A727)

Top
#539975 - February 15th 2012 4:21 pm Re: Skipping [Re: NateNCBV]
DrBob Offline
veteran

Registered: October 29th 2009 1:21 pm
Posts: 2879
Loc: Stephentown NY
Originally Posted By: NatetheskateNCBV
Check the air intake hose and make sure there isn't a nest in there.


That's the first thing I checked I think the air temp sensor or the vacuum diaphragm isn't opening
_________________________
I don't mind Coming to work,
but that 8hr wait to go home is a bitch.
No matter how little I do,
I always feel I could do less.
"The only thing wrong with a perfect drive to work is that you
end up at work."
1990 Dodge B150

Top
#540211 - February 16th 2012 9:53 am Re: Skipping [Re: DrBob]
DrBob Offline
veteran

Registered: October 29th 2009 1:21 pm
Posts: 2879
Loc: Stephentown NY
OK Froze my ass off going to store with no dog house.
Missed a couple of times while going to store 4 Miles.
Never missed a beat on way home.
I'll see if my vacuum pump is working after it warms up.
Have to run without top on breather to go to parts store, but putting dog house on.
_________________________
I don't mind Coming to work,
but that 8hr wait to go home is a bitch.
No matter how little I do,
I always feel I could do less.
"The only thing wrong with a perfect drive to work is that you
end up at work."
1990 Dodge B150

Top
Page 1 of 4 1 2 3 4 >

Moderator:  NateNCBV, Ram4ever, Snotty 
Upcoming Events
AdSense
Instagram Feed
Who's Online
0 registered (), 4 Guests and 15 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
klmnop176090, stuvwx405929, opqrst840374, qrstuv716242, bcdefg020222
7779 Registered Users
Top Posters (30 Days)
newkirkinc1 130
HighwayStar 127
Reed 114
lukester 104
apo234 89
cjhardcore 86
frscke1 78
Glitch 71
al55 62
kawrider 60
Forum Stats
7779 Members
67 Forums
29635 Topics
459571 Posts

Max Online: 177 @ May 08th 2013 5:58 am

This site works best with
Download Firefox