Boxdin
Vannin.com logo
We host with and recommend Your-Site.Com - This site works best with FireFox - this site is powered by UBBCentral



Site Navigation


Advertisements
Recent Posts
New to site- 89 vandura
by jules73
Van Jam 38 SUPER HERO Truck-in Friendship, IN April 25-27 2014
by pirate
05:14 PM
My dodge van project.
by cjhardcore
04:59 PM
New member from Knoxville, TN
by lukester
02:47 PM
Jokes Thread
by DrBob
01:15 PM
What Did You do To your Van Today?
by DrBob
01:12 PM
newbie from Tennessee
by Captain_E
08:12 AM
Meltdown After The Thaw 2--Frat Party April 25-27 2014-Gratz, PA
by Captain_E
08:09 AM
Can I swap dash from 79 to 94 Chev G20 ?
by Munz
01:42 AM
whats in a name
by OldReadingGus62
01:42 AM
Featured Links



Cluster Map
Locations of visitors to this page
Page 2 of 5 < 1 2 3 4 5 >
Topic Options
Rate This Topic
#533419 - January 26th 2012 5:10 pm Re: HELP PLEASE with fuel gauge/sending unit [Re: NateNCBV]
Lee7673 Offline
pooh-bah

Registered: July 26th 2009 3:08 pm
Posts: 4556
Loc: Maryland
Well.....since my last name is Hatfield, I don't trust anyone named McCoy!!!! But I will take advice from the other two!
_________________________

Top
#533559 - January 27th 2012 6:58 am Re: HELP PLEASE with fuel gauge/sending unit [Re: Lee7673]
NateNCBV Offline

Administrator

Registered: August 23rd 2005 12:00 pm
Posts: 20415
Loc: Brooklyn Park, Maryland, USA
Ahahahahahahahahah! I hear the banjos playing now!
_________________________
Nate Breece (Nate the skate)
2%
North Chesapeake Bay Vans
A-100 Van Association
Honorary Canadian(You Hoser!)
--------------
1994 Dodge B250 Elk Conversion (5.2L/A518)
1985 Dodge B150 "Burnin' Desire" (5.2L/A727)

Top
#533648 - January 27th 2012 10:37 am Re: HELP PLEASE with fuel gauge/sending unit [Re: Lee7673]
Superbeast Offline

Madman!


Registered: October 25th 2001 12:00 pm
Posts: 28121
Loc: Dayton, New Jersey, U.S.A.
It sometimes amazes me how threads topics get turned every which way lol
_________________________
Ken Schwarz
Tricky Truckers, N.J.
Van Clan Plus One, Canada
Manse Vans, Finland
Rebel Vanners, N.J. "USA"
Toopa Sinner Tribe, N.C.

www.showvans.com

http://www.cardomain.com/ride/360991



"Coolness ALWAYS trumps comfort"

Top
#533992 - January 28th 2012 9:04 am Re: HELP PLEASE with fuel gauge/sending unit [Re: Lee7673]
Lee7673 Offline
pooh-bah

Registered: July 26th 2009 3:08 pm
Posts: 4556
Loc: Maryland
OK...back on topic. Need more help. I put more gas in the tank and the gas gauge didn't move (but the other three gauges seem to be working). I put the new instrument cluster voltage limiter in and the fuel gauge and amp gauge seem to be working but the temp gauge and oil pressure gauge just spike all the way up. Any suggestions??? Help!!!
_________________________

Top
#534096 - January 28th 2012 4:10 pm Re: HELP PLEASE with fuel gauge/sending unit [Re: Lee7673]
Boot Offline

Captain Overkill



Registered: November 16th 2003 12:00 pm
Posts: 3116
Loc: Myrtle Beach, SC
Are these factory gauges?
_________________________







Top
#534097 - January 28th 2012 4:21 pm Re: HELP PLEASE with fuel gauge/sending unit [Re: Boot]
Lee7673 Offline
pooh-bah

Registered: July 26th 2009 3:08 pm
Posts: 4556
Loc: Maryland
Originally Posted By: Boot
Are these factory gauges?
Yes. This is the strangest issue. With the old limiter everything is working except fuel gauge and with the new limiter the fuel and amp gauge is fine but the oil and temp spike all the way up right away.
_________________________

Top
#534101 - January 28th 2012 5:06 pm Re: HELP PLEASE with fuel gauge/sending unit [Re: Lee7673]
Reed Offline
carpal tunnel

Registered: August 27th 2001 12:00 pm
Posts: 8100
Loc: Fircrest, WA
Is this a "new" as in new from a parts store "new" voltage limiter or "new" in the sense that it came from another parts van?

I would look for a grounding issue at the circuit board and the associated wiring. Have you verified that the oil and temp sending units are correct and working right?
_________________________
Windows- they're what make a van worth owning!

Top
#534102 - January 28th 2012 5:16 pm Re: HELP PLEASE with fuel gauge/sending unit [Re: Lee7673]
Lee7673 Offline
pooh-bah

Registered: July 26th 2009 3:08 pm
Posts: 4556
Loc: Maryland
It's new from NAPA. The other gauges work with the old limiter. I will say this....the new limiter (that NAPA looked up and said was correct) is the same size, has the three prongs (tabs) all in the exact same position but the new limiter has a tab off of the back of it that looks like it would be a grounding tab but the old limiter didn't have one and the new one didn't say anything about grounding the limiter.
_________________________

Top
#534282 - January 29th 2012 12:54 am Re: HELP PLEASE with fuel gauge/sending unit [Re: Lee7673]
Boot Offline

Captain Overkill



Registered: November 16th 2003 12:00 pm
Posts: 3116
Loc: Myrtle Beach, SC
Try putting the original limiter in, turn on the key, and give the fuel gauge a couple minutes to register.If that doesnt work, then I'd say you have a problem in the circuit board itself. The simplest fix is to go back to the original limiter, so the other 3 gauges work and if need be, run a new positive wire to the fuel gauge. Do you have a factory wiring diagram? If not there's one here:


http://moparbvans.proboards.com/index.cgi?board=factdiags&action=display&thread=241

The circuit boards are a common problem in these vans.
_________________________







Top
#534284 - January 29th 2012 1:08 am Re: HELP PLEASE with fuel gauge/sending unit [Re: Boot]
Lee7673 Offline
pooh-bah

Registered: July 26th 2009 3:08 pm
Posts: 4556
Loc: Maryland
Originally Posted By: Boot
Try putting the original limiter in, turn on the key, and give the fuel gauge a couple minutes to register.If that doesnt work, then I'd say you have a problem in the circuit board itself. The simplest fix is to go back to the original limiter, so the other 3 gauges work and if need be, run a new positive wire to the fuel gauge. Do you have a factory wiring diagram? If not there's one here:


http://moparbvans.proboards.com/index.cgi?board=factdiags&action=display&thread=241

The circuit boards are a common problem in these vans.


Thanks Boot.
This is awesome. I did try cleaning the circuit board tonight and I did trace the ground down and cleaned it real good...but no success. I think my next step is to isolate the fuel gauge and run a new positive wire to it.
_________________________

Top
Page 2 of 5 < 1 2 3 4 5 >

Upcoming Events
AdSense
Instagram Feed
Who's Online
0 registered (), 3 Guests and 18 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
Hicks, furydan, Shado, wildreis, Waffl6
7774 Registered Users
Top Posters (30 Days)
newkirkinc1 131
HighwayStar 129
Reed 115
lukester 104
apo234 89
cjhardcore 86
al55 78
frscke1 75
Glitch 71
CatFish 60
Forum Stats
7774 Members
67 Forums
29634 Topics
459547 Posts

Max Online: 177 @ May 08th 2013 5:58 am

This site works best with
Download Firefox